Sari la conținut

Regulament „Pilot de Curse”

INTRODUCERE

„Pilot de curse” este un concurs de selecție care are ca scop descoperirea unui talent al pilotajului sportiv și sustinerea timp de un sezon în Campionatul Național de Slalom Paralel 2024 (CNSP 2024) prin punerea la dispoziție a unui pachet de participare. Acest pachet constituie marele premiu al concursului și este detaliat in capitolul „Acordarea premiilor”.

Organizatorul concursului de selecție „Pilot de curse” este Clubul Sportiv „Vallino Rally Team”, cod identificare fiscala 26342252, al cărui Președinte este Valentin Porcișteanu.

ELIGIBILITATE

Poate participa la concursul de selecție orice persoană care îndeplinește cumulativ următoarele criterii:

 • a împlinit vârsta de 14 ani
 • are o talie cu înălțimea de maxim 1,90 m si greutate de maxim 90 kg (constrângere impusa de elementele de siguranță ale mașinilor de concurs)
 • este cetățean român și are domiciliul în România
 • nu este pilot licențiat sau nu a deținut o licență de pilot cu excepția licențelor de Karting, Super Slalom, Autoslalom, Îndemânare, Klausenburg, Women Rally
 • a achitat taxa de participare în valoare de 1500 lei
 • nu s-a clasat pe locurile 1, 2 sau 3 ale editiilor anterioare „Pilot de curse”

Pentru participanții minori este obligatoriu ca înscrierea să se facă sub supravegherea și cu acordul părinților sau al tutorelui legal. Organizatorul își rezervă dreptul de a contacta părinții sau tutorele pentru a verifica respectarea acestei condiții de înscriere.

ÎNSCRIEREA și VALIDAREA

Înscrierea în concurs se face pe platforma concursului – www.pilotdecurse.ro – și se confirmă de către candidat prin plata taxei de înscriere. Plata se poate face cu cardul direct pe platforma consursului, sau prin transfer bancar în termen de 7 zile de la data inscrierii. Nerespectarea termenului de plata are drept consecinta anularea inscrierii. Recomandam plata cu cardul.

Înscrierea este luată în calcul de organizator în momentul încasării taxei în contul său bancar. În cazul minorilor, va fi contactat părintele sau tutorele legal pentru a confirma înscrierea acestuia.

Organizatorul își rezervă dreptul de a verifica respectarea criteriilor de eligibilitate de către persoanele înscrise în concurs. Dacă se constată că o persoana înscrisă nu a respectat criteriile, aceasta va fi exclusă și i se va restitui 90% din taxa de înscriere.

COMUNICARE

Dupa închiderea înscrierilor, organizatorul va forma un grup whatsapp cu toate persoanele inscrise in concurs. Pe acest grup organizatorul va comunica cu candidatii. La aprecierea organizatorului pot fi organizate si sesiuni video-conferinta cu candidatii, iar data, ora si link-ul acestora vor fi comunicate pe grup.

DESFĂȘURAREA CONCURSULUI

Concursul se va desfășura in perioada 22 – 24 martie 2024, pe circuitul de rally cross „La Heleșteu”, aflat intre Pitești și Câmpulung (localizare aici).

În eventualitatea apariției unor cauze excepționale, neprevăzute, care pot împiedica desfășurarea concursului, organizatorul are dreptul să reprogrameze și chiar să anuleze desfășurarea ediției 2024 „Pilot de curse”.

În cazul reprogramării, organizatorul va transmite din timp tuturor persoanelor înscrise noua dată de desfășurare. În cazul persoanelor care vor fi in imposibilitatea de a participa la noua dată comunicată, organizatorul va restitui integral taxa de participare. În cazul anulării, de asemenea, organizatorul va restitui integral taxa de participare.

Cheltuielile ocazionate de participare (deplasare, cazare, etc) sunt în sarcina participanților. Masa de prânz din ziua concursului este oferită gratuit de organizator, concurenților, la circuit.

REGULAMENT CONCURS

BRIEFING și RECUNOAȘTERI

Briefing-ul este sedinta în care organizatorul va prezenta concurenților regulile de securitate pe circuit și procedura în caz de incident, iar concurenții vor semna de luare la cunoștință. Toti concurenții sunt obligați să participe la briefing. Concurenții care nu participă la briefing nu vor putea participa la concursul de selecție.

Recunoașterea reprezinta parcurgerea traseului de către concurenti, în grup, pe jos și însoțiți de un pilot cu experiență care le va transmite unele informatii privind gradul de dificultate al virajelor de pe traseul de concurs.

Organizatorul va afișa lista cu ordinea de start, acesta avand la baza numarul de ordine al comenzii de inscriere. Lista cu ordinea de start va conține : numărul de ordine al intrării pe circuit, numele concurentului și numărul mașinii de concurs.

Fiecare participant va primi un autocolant cu numele său, pe care îl va lipi pe geamurile laterale spate, sub numărul de concurs al mașinii, înainte de a intra pe circuit.

CONCURS

Concurenții, aflați în postura de pilot, avându-l pe Vali Porcișteanu în dreapta, vor parcurge cinci ture de circuit, dintre care prima tura va fi pentru acomodare, iar urmatoarele patru vor fi considerate ca făcând parte din concurs.

În timpul turelor de concurs Vali Porcișteanu va aprecia și va acorda puncte pentru aptitudinile de pilotaj cuprinse în fișa de punctaj. Fiecare aptitudine de pilotaj va fi punctată de la 1 la 5 și va fi înscrisă pe fișa fiecarui concurent.

Punctajul total al concurentului se obține prin insumarea punctelor acordate pentru fiecare aptitudine de pilotaj.

La finalul concursului, organizatorul va centraliza rezultatele și va întocmi lista punctajelor totale ale concurenților. Punctajele totale obținute de concurenți se ordonează descrescator și decid :

Locul 1 – Marele câștigator – concurentul cu cel mai mare punctaj total.

Locurile 2 și 3 – concurenții cu următoarele două cele mai mari punctaje totale, după marele câștigător.

Locurile 4 și 5 – concurenții cu următoarele două cele mai mari punctaje totale, după primele trei.

Departajare

În cazul in care doi sau mai multi concurenți au același punctaj total și s-ar clasa pe unul dintre locurile 1 – 5, departajarea acestora se va face funcție de punctajele pe abilități, luânduse în considerare punctajul cel mai mare, astfel :

Prima departajare se va face dupa punctajul abilitații nr. 5.

Dacă și după acestă departajare este egalitate, a doua departajare se face dupa punctajul abilității nr. 10, apoi a treia departajare se face dupa punctajul abilității nr. 7, apoi a patra departajare se face dupa punctajul abilității nr. 3.

Daca si dupa aceste patru departajari cei doi candidati sunt la egalitate, departajarea se va face functie de numarul de ordine al comenzii de inscriere, fiind declarat castigator candidatul cu numarul cel mai mic al comenzii de inscriere (primul care s-a inscris dintre cei doi).

ACORDAREA PREMIILOR

Marele premiu – se acordă concurentului de pe locul 1.

Pentru a intra în posesia marelui premiu, câștigătorul trebuie să obțina avizul medical sportiv (adeverință), obligatoriu pentru licențiere ca pilot. În cazul în care ocupantul locului 1 nu primește avizul medical sportiv, marele premiu revine ocupantului locului 2, care va trebui să îndeplinească aceeași condiție. Dacă nici acesta nu primește avizul medical, marele premiu revine ocupantului locului 3, în aceleași condiții.

Marele premiu constă în:

 1. Curs de pilotaj sportiv cu Vali Porcișteanu.
 2. Licentă de pilot FRAS valabila pentru anul 2024, disciplina Slalom Paralel.
 3. Punerea la dispoziție in ziua startului, la circuitul de slalom paralel, a unei mașini de concurs Dacia Logan Cup pentru etapele din CNSP 2024.
 4. Asistență tehnică de competiție în timpul etapelor CNSP 2024 (mecanic, asistență, etc)
 5. Consumabilele necesare participarii la competiție – benzină, anvelope.
 6. Punerea la dispoziție a echipamentului obligatoriu pentru participarea la competiții (combinezon, manuși, cască, HANS, lenjerie ignifugă, incălțăminte).
 7. Plata taxelor și asigurărilor necesare participării la etapele CNSP 2024.
 8. Coaching în timpul competițiilor. Vali Porcișteanu va asista câștigătorul în timpul competițiilor și îi va oferi sfaturi pentru îmbunătățirea tehnicii de pilotaj și a rezultatelor. În cazul imposibilității de a fi prezent la una sau mai multe etape, un alt pilot cu experiență din cadrul echipei Vali Porcisteanu Racing va asigura coaching-ul.
 9. Apariții media – clubul va emite comunicate de presă având ca subiect câștigătorul concursului și va fi invitat în transmisii live organizate de Vali Porcișteanu.

Premiul pentru locurile 2 și 3 – Participarea la Hot Lap Competition


Premiul constă în participarea la o etapa Hot Lap Competition pe circuitul Prejmer Raceway, la volanul unei mașini sport pusa la dispozitie de organizator.
 
 

Premiul pentru locurile 4 si 5 – Experiența copilot

Premiul constă în participarea din postura de copilot invitat al lui Vali Porcișteanu la una dintre competițiile la care acesta va concura în sezonul 2024 și regulamentul competiției respective permite prezența invitaților în mașina de concurs. Acest premiu este transmisibil de catre castigatori, altor persoane.

Premiul pentru locurile 6 – 10 – Reducere 20% curs de pilotaj

 Premiul constă în acordarea unui voucher de 20% reducere la un curs de pilotaj sportiv achizitionat de la școala de pilotaj sportiv Vali Porcișteanu. Valabilitatea voucherului este de 24 de luni de la data concursului. Reducerea nu este cumulabilă cu alte reduceri oferite/câștigate anterior.

CAZURI EXCEPȚIONALE

În cazul apariției, în timpul concursului, a unor situații neprevăzute în Regulament, pentru a se lua o decizie, se va constitui o comisie ad-hoc, formată din 2 membri ai echipei de organizare și 3 concurenți aleși prin tragere la sorți. Nu vor putea face parte din comisie concurenții care urmează să fie impactați de decizie. Deliberările Comisiei vor fi respectate de concurenți și organizatori, în egală măsură.